Get Adobe Flash player

Mészáros Dóra

Mészáros DóraÉnek-Zene

 

 

Végzettség: Zene pedagógus

Fogadóóra: megbeszélés szerint

Telefon.: +36 1 210 0997

 

Munkakörhöz kapcsolódó tanulmányok:

  • Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem: Alkotóművészet és Muzikológia szakirány: Muzikológus szak
  • ELTE-BTK: Ének-zene, játék és szabadidő szervező tanár 

Szakmai tapasztalat:

  • 2014 - Rottenbiller Utcai Alapfokú Művészeti Iskola, Táncművészeti és Zeneművészeti Szakképző Iskola: Ének-zene, Szolfézs. Zeneismeret, Zenetörténet 
  • Tamási Áron Általános Iskola és Német Kéttannyelvű Nemzetiségi Gimnázium: Ének-Zene
  • Solti György Zeneiskola: Szolfézs

 

 

Szerencsés embernek tartom magam, mert a munkám a hobbim. Immár 4 éve állok az asztal másik oldalán. 
Énektanárként Debussy gondolatai hatják át mindennapi munkámat: ,,A zene szent! A zene az Úristen legszentebb, leghatékonyabb, legszebb produktuma. Ha mi zenetanárok ezt átéljük, átérezzük, akkor boldogság és hála tölt el bennünket, hogy ennek a csodának élői és átadói lehetünk. S ha ilyen lelkülettel közeledünk a gyermekhez, s végezzük tanári hivatásunkat, akkor munkánk áldás lesz önmagunk és növendékeink számára egyaránt."
Hiszem, hogy az énekoktatásra igen is szükség van, hisz énekelni mindenki tud. A legcsodálatosabb hangszer mindenkiben ott lapul, csak elő kell hívni. 15 év néptánc tanulás után választottam a zenét hivatásomnak, de a tánc a mai napig fontos helyen van az életemben. Szabadidőmben sokat olvasok, járom a világot. Nincs is szebb dolog, mint felfedezni addig ismeretlen kultúrákat, országokat, népeket.
Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy egy olyan iskolában taníthatok, ahol a tánc és zene ilyen szoros kapcsolatban áll egymással.